България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Трио "Булгарина" преплита автентичния фолклор с модерното звучене

Любомира Павлова и Деница Дончева представиха нова песен

24.09.2019 | 11:40 Редактор: Тодор Петров

Mузикалната химера на трио "Булгарина" ни препраща към древногръцката митология, в която легендарно и страховито създание със същото име накарало Омир да го опише така: "огнедишащ звяр, с лъвска глава, опашка на дракон, с козе туловище, бълващо струя голяма от огън разпален".

Огънят в момичетата от фолклорното трио не спира да гори от 2015 година насам, а те доказват с всяка своя изява, че имат място на голямата сцена. Дни след официалното представяне на новия им клип, две от певиците гостуваха в "България сутрин".

"Беше изключително интересно и забавно по време на снимките. За нас беше първо такова преживяване, не сме снимали точно такова видео досега. Имаме кадри във водопади, беше супер студено", сподели Любомира Павлова.

Момичетата опитват да запазят автентичността на българското звучене и народните ни песни. И трите са завършили народно пеене.

Деница Дончева добави, че преплитат автентичния фолклор в песента "Петлите пеят" по издържан начин и същевременно целят да заинтригуват и младото поколение. 

Вижте още във видеото.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК