България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

106-ма първокласници и много оптимизъм в столичното 51-во училище

Децата вече са супер дигитализирани и информирани, посочи директорът

16.09.2019 | 10:02 Редактор: Тодор Петров

Развълнувани ученици и родители се събраха в цялата страна днес, за да чуят първия звънец за новата учебна година. Екип на Bulgaria ON AIR проследи началото на първия учебен ден в столичното 51-во СУ "Елисавета Багряна". 

"Имаме 106-ма първокласници. Притесненията на родителите са доколко техните деца ще се притесняват на новото място. Първокласниците са много по-различни през последните 10-15 години. Вече са супер дигитализирани, супер информирани, малко по-палави, но все така любознателни", сподели директорът на училището Асен Александров.

И отбеляза с усмивка, че в 3 часа през нощта са приключили с последната "кръпка", която е трябвало да направят в школото. 

"Всичко е точно, готови сме", заключи Александров.

Младата учителка по Български език и литература Траяна Иванова е мотивирана да преподава от практическата част на обучението ѝ в Софийския университет.

"Това е моето място и ми доставя изключително удоволствие да работя с деца. Споделянето ми доставя най-голямо удоволствие. Не смята, че усилията на учителя трябва да бъдат равни на възнаграждението. Много е важна ролята на учителя в живота на едно дете", коментира тя в ефира на "България сутрин".

Вижте още във видеото.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК