България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

"Алея на книгата" с рекорден брой издателства. Четем ли достатъчно?

Изложението с богата културна програма

11.09.2019 | 10:15 Редактор: Ваня Кузманова

Софийската пешеходна улица "Витоша" от вчера се превърна в един малък рай, защото посреща най-голямто пътуващо изложение в страната - "Алея на книгата". Тази година то идва с рекорден брой издателства.

"Имаме над 70 издателства и търговци, които участват в "Алеята на книгата". Идеята на изложението е книгите да отидат при хората. Това е един начин да се насърчи допълнително четенето", каза Десислава Алексиева от Асоциация "БГ книга" в ефира на "България сутрин". 

Тя допълни, че ще има изключително богата културна програма, а в събитието във Facebook - "Алея на книгата" може да бъде намерена информация за всички събития. 

"Срещаме се с доста четящи млади хора, които идват и си набелязват списък от книга, след което отново се връщат, но има и деца, които са изцяло фокусирани на дигитални устройства. Това не означава, че те не четат, но това е друг тип четене. Има две тенденции - едно четящо ядро и деца, които се чудят да четат или не. Tук е нашата роля как да стимулираме четенето", посочи Десислава Алексиева пред Bulgaria ON AIR. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК