България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Група "Аутентик" подготвя втори албум в по-голям състав

Музикантите събират още средства, за да го реализират

30.08.2019 | 10:21 Редактор: Ивайло Николов

"Аутентик" записаха втория си самостоятелен албум през април, който е частично финансиран от програма "Дебюти" на Национален фонд "Култура".

Албумът предстои да бъде представен официално скоро, но групата има нужда от подкрепа, за да го продуцира и да го представи на всички свои фенове.

От няколко дни в интернет пространството тече кампания за набиране на още средства и всеки, който желае, може да ги подкрепи.

Живко Василев, който свири на кавал, разказа в студиото на "България сутрин", че за пръв път групата експериментира с такава кампания.

"Трябват ни още средства, за да завършим цялата продукция и заради това сме стартирали кампания онлайн, в която и наши фенове могат да помогнат и да дарят, за да се осъществи албумът", обясни той.

Райна Василева добави, че средствата са нужни за продуцирането му и представянето му, но също и за реклама. Тя каза още, че към "Аутентик" вече са се присъединили и двама нови музиканти. 

"Един от тях е Борислав Илиев, който свири на тамбура. Много съм щастлива, че другото момче е Стоил Иванов. Те се раздадоха много за целия албум, изключителни музиканти", сподели тя.

Музикантите обясниха, че за разлика от първия си албум, в който всичко е било изпипвано и презаписвано, докато не се постигне желания резултат, сега записите не са редактирани и са в автентичен вид.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК