България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Tetradkata.com" - платформата, която събира опитни и талантливи автори

Калоян Христов: Реализирали сме над 50 събития за 2 години

23.08.2019 | 10:01 Редактор: Ивайло Николов

"Tetradkata.com" е интернет платформа за литература и изкуство. Създадена през 2017 година, тя предлага поетически, белетристични, есеистични, езиковедски текстове, както и рецензии на нови филмови заглавия, ревюта на книги, преводи на художествени произведения и др.

Самата платформа представя написаното от над 65 автори, а сред тях са Иво Сиромахов и Калин Терзийски, както и прохождащи млади писатели. Това сподели един от създателите на "Tetradkata.com" Калоян Христов.

"Tetradkata.com е и средство за комуникация между автори и читатели, между екипа и авторите, и читателите. Реализирали сме над 50 събития за тези две години в различни градове - четения, представяне на книги, представяне на автори и няколко по-мащабни национали форума", разкри още Христов.

Той обясни още, че "Tetradkata.com" има авторитетни имена, които да подбират произведенията за публикуване в платформата.

Сега пък екипът стартира и конкурс, носещ името "Накрай света", в който могат да се включат всички над 16-годишна възраст и имат пълна свобода на писане. Изтъкнато жури ще награди победителите. Към момента конкуренцията е от над 250 участници.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК