България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"България на длан": Проектът, който показа, че родината ни не е толкова малка

Александър Македонски и екипът му популяризират известни и не толкова познати места в страната

20.08.2019 | 09:45 Редактор: Ивайло Николов

Александър Македонски и екипът му са се заели с амбициозната задача да обиколят страната и да покажат в своите видеа различни прекрасни места в България.

Те показват величието на Родопите, но също и гостоприемството на жителите на някои от най-закътаните селца в страната.

Именно за хората Македонски казва, че са големият потенциал на страната, а чрез проекта "България на длан" те са успели да се срещнат с невероятни жители на най-разнообразни места.

Анна-Мария, която е актриса и участва в проекта, каза, че целта му е да се покажат колко красиви и невероятни места има в България, за които няма да си чул, че съществуват, ако не си от тази част на страната. 

"А пък има други, които си чувал, но за тях има твърде малко направено. За големите и комерсиални локации има изключително много видеоклипове, влогъри... В социалните мрежи е пълно с информация за тях. Има обаче много средни по големина градове, за които няма нищо качествено заснето, атрактивно направено. В повечето случаи нямат ресурс, за да се произведе",  допълни Александър Македонски в студиото на "България сутрин".

Той даде пример и със Северозападна България и това, че колкото и да се говори за лошото състояние на района, чрез проекта им те показват и хубавите неща там.

Анна-Мария допълни, че най-малките населени места най-много са ѝ допаднали, такова е и село Ружинци край Видин.

Поовече информация и самите видеа от проекта "България на длан" може да намерите в социалните мрежи или на самия сайт на проекта.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК