България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Български каратеки завоюваха 12 медала от състезания в Япония

Светослав Витков: Бойните изкуства създават най-важното - дисциплината

19.08.2019 | 10:35 Редактор: Юлия Христова

Български представителен отбор на "Кофукан България", състоящ се от 7 души, представители на два отбора по карате - СК “Кофукан Бул” София и СК “Торнадо” Хасково, преди броени дни се завърна от две големи състезания в Япония с общо 12 медала. И двете състезания бяха с ранг на световно първенство.

Първото състезание беше в Тойоока на 27 и 28 юли. Там се проведе Световната купа по карате стил Шито-рю на организацията "Kofukan International” и “Kofukan Japan”. В състезанието участваха състезатели от 16 държави: България, Япония, Австралия, Англия, Беларус, Дания, Зимбабве, Индия, Норвегия, Нова Зеландия, Непал, Португалия, Франция, Швеция, Шотландия и  Южна Африка.

"Не вярвах, че ще стигнем до Япония, доста труд положихме. Много японци участваха и съм горд с успехите ни", каза в студиото на "България сутрин" един от състезателите ни - Станчо Станчев, който се занимава с бойни изкуства от 15 години. 

"До Япония стигнахме със собствени средства", допълни той.

Пред Bulgaria ON AIR 11-годишният Борис Савов разказа, че за него това е първо състезание и също е изключителен горд с постигнатото. 

"Бойните изкуства създават най-важното - дисциплината. Колкото по-рано тя бъде постигната, толкова си по-успешен", заяви Светослав Витков, който е ръководител на СК "Кофукан България".

"Връзката със спорта се къса в момента, в който младият човек навлиза в живота и трябва сам да се грижи за себе си. Част от хората спират и след време споделят, че ги е яд, че са прекъснали", допълни той. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК