България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Виенски музиканти откриват "Моцартови празници" в Правец

Фестивалът ще бъде закрит от Софийската филхармония

13.08.2019 | 09:50 Редактор: Ралица Братанова

Виенски виртуози откриват фестивала "Моцартови празници", който ще се проведе на езерото в Правец от 23 до 25 август. Музикантите от "Моцарт трио" ще изнесат камерен концерт, включващ произведения на Моцарт, Шостакович и Дворжак. 

"Те са прекрасни музиканти, неслучайно заслужили името "Моцарт трио". Свирили са в една огромна част от престижните европейски зали, специалисти са в интерпретация на Моцарт", обясни  артистичният директор проф. Борислава Танева в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR Танева сподели, че вторият концерт в програмата подава ръце на младите изпълнителни, а именно на лауреатите от тазгодишния конкурс "Панчо Владигеров".

"Една от основните идеи в моята концепция е точно това - да се дава път на българските и младите музиканти", заяви артистичният директор на фестивала.

В програмата на "Моцартови празници" ще участва и Ивайло Василев, наричан "Малкият Моцарт". Той е само на 11 години, но вече има солиден опит зад гърба си. 

Програмата ще бъде закрита от Софийската филхармония с Реквием на Моцарт в памет на Христина Ангелакова - дългогодишен артистичен директор на фестивала.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК