България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Актрисата Весела Бабинова учи децата как да не се страхуват от тъмното

Тя помага на инициативата "Не се страхувай от тъмното" със свои видео предизвикателства

12.08.2019 | 11:00 Редактор: Елена Несторова

Актрисата Весела Бабинова придоби ново амплоа - тя е част от кампанията "Не се страхувай от тъмното" на "БГкнига", насочена към децата, а и родителите им за продоляване на стараха от тъмното. Идеята на инициативата е с игри и предизвикателства те да могат да спрат да се плашат от тъмнината. Ролята на Бабинова е да отправя видео предизвикателства към тях.

Тя сподели, че все още има страх от тъмното и че щяло да е хубаво, ако като малка е имала възможността да надмогне страха от това с игри и предизвикателства. 

"Когато съм абсолютно сама вкъщи и стане към 12 и трябва да си спя сама в нас, спя на пуснат телевизор или светната нощна лампа. Във всяко нещо почвам да чувам шумове, кучета", посочи тя в "България сутрин".

Стела Соколова, която също е част от кампанията "Не се страхувай от тъмното" обясни, че тя е вдъхновена от книгата "Включи нощта" на Рей Бредбъри. По думите й към момента участниците в нея не са много, но се надява броят им да се увеличи.

"Смелчаците, които са се включили в предизвикателствата ни в момента са под 100 човека, но наистина са много активни и дават всичко от себе си, за да опишат чудовищата в тъмното. Всеки може да участва в кампанията до 22 август на фейсбук страницата на "БГкнига", каза тя.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК