България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Строим фабрика за космическа храна в Мароко

Двете страни задълбочават търговското си сътрудничество

29.07.2019 | 09:44 Редактор: Тодор Петров

България и Мароко задълбочават търговското си сътрудничество след визита на премиера Бойко Борисов. Това ще се случва чрез новосъздадената Мароканско-българската търговско-промишлена палата.

"Целта е да използваме силата на Мароко като основна дестинация за работа в Централна и Западна Африка. Да работим с Мароко като реекспортен хъб", заяви председателят на Мароканско-българската търговско-промишлена палата Аспарух Карастоянов.

И добави в "България сутрин", че дъщерята на вицепрезидента на Мароканската асоциация на износителите е един от най-големите производители на фармацевтика, свързана с арганово масло.

През 2020 година пък трябва да заработи българо-мароканска фабрика за космически храни в Мароко. Карастоянов подчерта уникалния опит, който има страната ни в създаването на този вид продукт. По думите му с нашите технологии запазваме храната с период на годност до 10 години.

"Всеки, който иска да работи в тези райони, да прочете корана и да си сложи розови очила. Когато подходите позитивно, се работи много лесно. Имах случай, в който един човек не си плащаше. Отпечатах му извадка от корана и той си плати до 3 дни", каза още Аспарух Карастоянов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че към страната ни има голям инвеститорски интерес от Близкия Изток и Африка, но огромният проблем за България са визите.

"Ние сме най-тежкото място за чуждестранен инвеститор. Който иска да инвестира в България трябва да мине през една мелачка на нерви", посочи Карастоянов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК