България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Нов член на ИБ на БСП: Нинова не се бетонира, няма разчистване на сметки

Номинацията ми е стъпка в правилната посока, заяви Милка Христова

01.07.2019 | 09:00 Редактор: Тодор Петров
Нов член на ИБ на БСП: Нинова не се бетонира, няма разчистване на сметки

Лидерът на БСП Корнелия Нинова направи ключови рокади в оперативното ръководство на партията. По нейно искане Валери Жаблянов напусна Изпълнителното бюро (ИБ) на социалистите, а вместо него влизат 7 нови лица.

Едно от тях е това на зам.-председателя на Столичния общински съвет Милка Христова, която гостува в "България сутрин", за да анализира ситуацията в Столетницата.

"Не смятам, че Нинова прави опит да се бетонира. Разширява Изпълнителното бюро, за да има различни мнения, да има представители на различни области. В годините съм изработила собствена позиция и я отстоявам", коментира Христова.

"Оставката на Валери Жаблянов беше одобрена почти единодушно. Това е мнението на целия Национален съвет, не само на лидера на партията", подчерта тя пред Bulgaria ON AIR.

Милка Христова не смята, че в случая става въпрос за разчистване на сметки, а според нея влизането на депутати в ИБ щяло да подобри комуникацията. 

"Моята номинация е стъпка в правилната посока. Крайно време е местните политики да бъдат поставени във фокуса на вниманието на партията", отбеляза новият член на Изпълнителното бюро на социалистите.

По думите ѝ преди местните избори БСП ще предложи на софиянци конкретни решения на хронични проблеми в града. Тя обаче отказа да назове името на кандидата на БСП за кмет на столицата. Кандидатурата щяла да стане ясна до началото на септември.

Христова не споделя мнението, че Корнелия Нинова е подходяща за председател на предизборния щаб на партията за местния вот.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК