Корнелия Нинова иска отстраняването на Жаблянов от Изпълнителното бюро на БСП

Лидерът на социалистите предложи нови имена, които да разширят състава на ИБ

30.06.2019 | 16:09 Редактор: Ивайло Николов
Корнелия Нинова иска отстраняването на Жаблянов от Изпълнителното бюро на БСП

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска да се разшири състава на Изпълнителното бюро на партията, а от него да бъде отстранен Валери Жаблянов. Това се случи по време на днешния пленум на социалистите, който се провежда в централата на партията в София.

Самият Жаблянов вече напусна заседанието на Националния съвет на БСП. По думите му Нинова има три аргумента, с които е поискала неговото отстраняване.

Това са незадоволителен доклад пред конгреса за изминалите евроизбори и незадоволителната работа на комисията на партията по идейно и програмно развитие. Последният мотив на лидера на социалистите е, че Валери Жаблянов не е присъствал на парламентарната асамблея на Съвета на Европа. 

Самият Жаблянов обяви доводите ѝ за несъстоятелни.   

Корнелия Нинова предложи и още имена, които да разширят състава на Изпълнителното бюро на БСП. Това са Милка Христова, Стоян Мирчев, Георги Свиленски, Весела Лечева, Манол Генов, Николай Бериевски и Асен Гагаузов.

Към местните избори БСП се отправя и с нов председател на предизборния щаб. Това е заместник-председателят на партията Кирил Добрев, който заменя на поста Георги Свиленски.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК