България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Румен Христов: СДС ще се коалира с ГЕРБ и за местните избори

България има нужда от дясно управление, заяви лидерът на партията

13.06.2019 | 08:59 Редактор: Ивайло Николов
Румен Христов: СДС ще се коалира с ГЕРБ и за местните избори

ГЕРБ и СДС се явиха заедно на европейските избори през май, а сътрудничеството им по всяка вероятност ще продължи и на местния вот през есента.

Това обяви в студиото на "България сутрин" председателят на СДС Румен Христов. По думите му вече се гледа на изборите за кметове, защото те са съвсем скоро и винаги са важни за партията им.

"Имаме решение на Националния съвет, което дава автономия за решение на нашите общински структури как да се явяват на местните избори, с изключение на забраната към БСП и ДПС. Най-предпочитани за нас са партиите от ЕНП, но най-вероятно на много места ще се явим с ГЕРБ, защото видяхме, че се сработваме добре. Че стиковката е добра, че има уважение към нас и най-вероятно на много места ще имаме подобни коалиции", каза Румен Христов пред Bulgaria ON AIR.

Лидерът на СДС коментира още, че коалициите са нормално нещо, защото така се управлява и Европа в последните години, а у нас трудно може една партия да бъде самостоятелна в управлението.

"Трябва да продължи и в България дясното управление и от тази гледна точка е нормално да се търси взаимодействие между десните формации", допълни още Румен Христов.

Председателят на СДС беше категоричен, че те също са критикували ГЕРБ за определени политики и имат различни виждания с тях за някои неща, но в евентуално бъдещо управление на страната, в което да участват партии от ЕНП, ще се управлява по-лесно и еднопосочно.

"Ще бъде по-добре за България. България има нужда от дясно управление", настоя Христов.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК