България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Операта за деца - новият фаворит за 1 юни

Голямата сцена разпалва въображението на най-малките зрители

31.05.2019 | 10:45 Редактор: Юлия Христова
Операта за деца - новият фаворит за 1 юни

Детският спектакъл "Лили и вълшебното бисерче" ще бъде един от акцентите в програмата на Националната опера по повод 1 юни - Деня на детето. Началото ще е от 11.00 часа на Голяма сцена. След спектакъла, от 13.00 часа вратите на културната институция ще са отворени за срещи с любимите анимационни герои на най-малките.

"Често пъти децата се интересуват как се правят спектаклите и колко време ни отнема това", каза в "България сутрин" режисьорът Юлия Кръстева.

Денят на детето ще даде възможност на най-малките да се качат на сцената на операта и да се почувстват като истински артисти.

След 2-3 седмици цялата детска програма ще бъде стартирана и в парка на Военната академия, където предстои и премиера на нов спектакъл за деца над 3 г. През септември се предвиждат и още няколко премиери.

"Програмата за деца стартира през 2008 г., те са естествени и непринудени в реакциите си. Виждаме ги как от малки проследяват събитията ни и като възрастни пак са част от публиката ни", каза още Кръстева пред Bulgaria ON AIR. 

Възпитаването на добро отношение и симпатии към операта е въпрос на общо усилие - както на родителите, така и на артистите, стана ясно от думите ѝ.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК