България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Смях с кауза" - Stand-up комедианти с благотворително шоу

На 1 юни в Sofia live club от 19:00 ч. те ще разсмиват хората, за да събират средства за даровити деца

31.05.2019 | 10:15 Редактор: Ралица Братанова

Шест от най-добрите Stand-up комедианти в България се обединяват в едно шоу, за да подкрепят "Скритите таланти на България" - новата целогодишна менторската програма за даровити деца и младежи в неравностойно положение на НПО "Операция плюшено мече".

"Смях с кауза" е инициатива на Георги Кючуков и неговия екип. Дарявайки таланта си, те помагат на различни каузи. Идеята е, че когато даряват талант, помагат на талантливи деца в неравностойно положение, които са лишени от родителска грижа или са в риск", обясни основателят на "Операция плюшено мече" Михаела Стойкова в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че децата, за които отиват средствата, се избират. Всяка пролет от НПО-то се свързват с институциите, които полагат грижи за малчуганите и чрез тях те подават кандидатурите си.

"Благотворителността има и егоистичен характер в това, че носи страшно много удоволствие на човека, който дава и е повече, отколкото си представяме преди да се занимаем с нея. Винаги, когато помагаш, ставаш малко по-безсмъртен", заяви Дими Деянски - е един от Stand-up комедиантите, които ще участват.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК