България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Принцесата и скъсаните обувки" показва магията на марионетното изкуство

Куклен театър НАТФИЗ с последна премиера за сезона

22.05.2019 | 10:50 Редактор: Ралица Братанова

По пътя на скъсаните пантофи и мистичните нощни приключения на една принцеса поемат актьорите от кулклен театър НАТФИЗ с последната за сезона премиера на пиесата "Принцесата и скъсаните обувки". Постановката може да бъде видяна на 25 и 26 май от 11 часа на сцената на Младежкия театър.

"По принцип съм почитател на вълшебните приказки. Това е много голямо богатство за всяко дете. Приказките са нещо, което всеки чете в различните възрасти и ги преоткрива с други очи. Така се случи и тук", обясни проф. Слави Маленов в "България сутрин".
 
Пиесата е по приказката на Братя Грим за 12-те принцеси, но в постановката принцесата е сведена до една. По думите на Маленов в сюжета става въпрос за любов, свободата на младия човек и зависимостта от родителя. Според него всички тези неща вълнуват хората. А зад постановката стоят третокурсници от НАТФИЗ.

"Това са хора, които искат да вземат и да научат максимално. За разлика от актьорите в театрите, които са малко или много уморени от такива експерименти, те искат да им бъде трудно, да им бъде интересно", обясни професорът пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК