България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Технологии в клас: Създадоха приложение в помощ на четвъртокласниците

Интересът към онлайн тестовете е много голям

13.05.2019 | 09:51 Редактор: Ивайло Николов
Технологии в клас: Създадоха приложение в помощ на четвъртокласниците

"Малките матури" по български език и математика за четвъртокласниците минаха. Сега предстоят тези по човек и общество и човек и природа.

Интернет платформа пък помага на децата да се подготвят за тези тестове. В столичното 30-о училище ползват системата за пръв път, а началният учител Стела Николова каза, че децата са много запалени по иновативния начин за учене и подготовка за външното оценяване.

"Решихме първите тестове в часовете по информационни технологии. Като започна ваканцията съобщихме и на родителите за тази възможност, изпратихме им линковете и децата цялата ваканция са се готвили с тези тестове. Много се запалиха, това е видно от резултатите. Всички четвърти класове в нашето училище много усилено работиха. Децата са решили 1512 теста, може вече да са повече, защото те и в междучасията работят, днес също работихме. На дете се падат около 16 теста, което мисля е много добър резултат", каза в ефира на "България сутрин" началният учител Стела Николова.

Самите ученици пък споделят, че тези тестове са под формата на игра, което им е много по-забавно от ученето на други помагала.

Кирил Русев, който е автор на приложението, разказа пред камерата на Bulgaria ON AIR, че все повече училища проявяват интерес към тези иновативни тестове и начини на подготовка. По думите му технологиите и интернет определено имат място в класните стаи.

"До момента имаме отговорени повече 1,4 милиона въпроса за месец, които са част от подготовката за външното оценяване. Децата искат да работят с тази система и след училище", допълни още той.

Русев каза, че плановете му включват развитие на приложението и то да може да се ползва за подготовка на учениците от седми клас за техните изпити.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК