България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Страната ни се представила на високо ниво при посещението на папата

Това е мнението на журналиста Валери Тодоров и експертa по протокол Кристина Крънчева

07.05.2019 | 09:27 Редактор: Бойко Димитров
Страната ни се представила на високо ниво при посещението на папата

България се представи на много високо ниво по време на посещението на папа Франциск у нас. Това заявиха в "България сутрин" журналистът Валери Тодоров и експертът по протокол Кристина Крънчева. 

Двамата заявиха, че са изключително впечатлени от папата и поведението му, както и скромността, която притежава. Тодоров бе категоричен, че посещението на папа Франциск е било искане за диалог и сближаване межу католическата и православната църква.

"Папата е много доволен от визитата си у нас. Той бе посрещнат много добре в една православна страна. Единственото неудобство бе отношението на нашата църква. Той е много социално ангажиран човек. Нормално е той да има интерес към новите земи, каквито сме ние, Македония, Румъния и другите държави, които посети преди това. Той върви по периферията на православния свят. Папата подчерта, че вижда у нас мост между Изтока и Запада, между Северна и Южна Европа. Призна и мисията на светите братя Кирил и Методий. Прави впечатление вниманието му към децата, бедните, мигрантите и екологията. Посещението му бе искане за диалог и сближаване. Това е политически и духовен знак. Папата е изключителен медиатор и бе решил да покаже себе си, като човек, а не като институция", коментира Тодоров.

Кристина Крънчева подкрепи журналиста и обясни, че е много впечатлена от посланията на папата. Тя също така допълни, че се надява те да са стигнали до съзнанията на възможно най-много българи.

"Представихме се перфектно. Всичко бе на много високо ниво. Папата отказва бронежилетка. Той казва: "Господ ме е избрал и той ме пази". Папа Франциск е много скромен. Одеждите му не са от коприна, както на предшествениците му. Обувките му пък са черни, а не червени. Много е впечатляващо всичко, което той направи в България. Вярвам, че посланията му ще достигнат до българите. Ще запомня папа Франциск с думите му за децата и бабите и дядовците, както и за любовта в семейството", каза Крънчева пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте видео!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК