България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Папа Франциск - истински ценител на тангото, футбола и справедливостта

Писателят Здравка Димитрова представи книгата си "Любовно танго с Аржентина"

05.05.2019 | 11:15 Редактор: Тодор Петров
Папа Франциск - истински ценител на тангото, футбола и справедливостта

На 15 май писателят Здравка Димитрова ще представи официално книгата си "Любовно танго с Аржентина". Това ще се случи в 11 часа в сграда на Съюза на журналистите, а на събитието ще присъства аржентинският посланик у нас. Димитрова ще прожектира и целия албум, който е прикачен в книгата.

Самата тя е живяла в Аржентина по времето, когато бъдещият папа Франциск е бил ректор на факултета по теология, преди да поеме по пътя от Буенос Айрес до Ватикана. Той намира място и в новата ѝ книга.

"Има моите лични почитания към неговата личност. Той е най-големият от 5 деца в семейството. На 17 години получава знак от небето, че трябва да се отдаде на духовна дейност. Семейството му е скромно, баща му е железничар. Преди папската слава той имаше славата на скромен и почтен гражданин на Аржентина", разказа писателката в "България сутрин".

Папата е запален футболен фен и подкрепя клуба "Сан Лоренцо". Като духовник той няма право да гледа футбол, но постоянно се информира за резултатите от мачовете.  А Здравка Димитрова разказа за съществуващия култ към Марадона в Аржентина. 

"Носи повече италиански добродетели. Не крие обичта си към тангото. Има изключително чувство за социална справедливост", каза още тя пред Bulgaria ON AIR по адрес на папа Франциск.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК