fallback

Театър "Българска армия" раздава наградите "Аскеер" за 29-и път

Искаме да оцелява качественият театър, разкри Владислав Виолинов

26.04.2019 | 10:12 Автор: Бойко Димитров

За 29 път актьорите от театъра на "Българската армия" ще наградят най-талантливите си колеги у нас. На бляскава церемонния в края на май те ще връчат статуетките "Аскеер" на най-заслужилите актьори, режисьори, сценографи и драматурзи.

Новият председател на фондация "Аскеер" Владислав Виолинов разкри в "България сутрин", че тази година има нов регламент на гласуване. Той също така разкри, че той и колегите му от комисията са изгледали 90 постановки този сезон, за да бъдат възможно най-обективни при избора си на победители.

"Опитваме се да върнем младежкия и майтапчийски дух на наградите. Този сезон изгледахме 90 постановки - 25 от тях са на извънстолични театри. Една от новостите, които измислихме, е да изработим нов регламент на гласуване. При него основният критерий е броят изгледани представления. Колкото повече постановки даден член е изгледал, толкова повече тежи гласът му. Ние сме 24 артисти в цялата комисия. Изборът ни се крепи единствено на естетическия избор. Не сме против комерсиалния театър, а просто сме от тези групи хора, които искат да оцелява качествения театър", разказа Виолинов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България сутрин
fallback