България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Театър "Българска армия" раздава наградите "Аскеер" за 29-и път

Искаме да оцелява качественият театър, разкри Владислав Виолинов

26.04.2019 | 10:12 Редактор: Бойко Димитров
Театър

За 29 път актьорите от театъра на "Българската армия" ще наградят най-талантливите си колеги у нас. На бляскава церемонния в края на май те ще връчат статуетките "Аскеер" на най-заслужилите актьори, режисьори, сценографи и драматурзи.

Новият председател на фондация "Аскеер" Владислав Виолинов разкри в "България сутрин", че тази година има нов регламент на гласуване. Той също така разкри, че той и колегите му от комисията са изгледали 90 постановки този сезон, за да бъдат възможно най-обективни при избора си на победители.

"Опитваме се да върнем младежкия и майтапчийски дух на наградите. Този сезон изгледахме 90 постановки - 25 от тях са на извънстолични театри. Една от новостите, които измислихме, е да изработим нов регламент на гласуване. При него основният критерий е броят изгледани представления. Колкото повече постановки даден член е изгледал, толкова повече тежи гласът му. Ние сме 24 артисти в цялата комисия. Изборът ни се крепи единствено на естетическия избор. Не сме против комерсиалния театър, а просто сме от тези групи хора, които искат да оцелява качествения театър", разказа Виолинов пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК