България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Майки готвят протест заради липса на места в детските градини в София

От общината са категорични, че трябва да бъдат построени още поне 15 градин

14.03.2019 | 08:08 Редактор: Бойко Димитров
Майки готвят протест заради липса на места в детските градини в София

Майки са готови да излязат на протест заради липсата на места в детските градини в София. Те вече са подготвили онлайн петиция, която до момента е подписана от близо 400 човека.

Общината пък се събира да уточни какви критерии трябва да бъдат въведени, за да могат деца да записвани в детски градини. Градоначалниците са категорични, че е необходимо да бъдат построени още 15 детски градини.

"Направихме онлайн петицията заради липсата на детски градини в община "Триадица". Всичко започна преди няколко години, когато за моето дете нямаше място в ясла и след това в детска градина. Затова реших да направя петиция. Към този момент около 400 души са се включили в подписката", обясни пред Bulgaria ON AIR  Михаела Стоянова, която е един от организаторите на петицията.

По нейните думи общината трябва да види, че има нужда от взимане на мерки. Според нея системата за набиране на точки не е направена за образовани и интелигентни хора.

"Петицията ще бъде представена на общината, за да бъдат взети мерки. Ако това не се случи, ще трябва да си търсим правата", заяви Михаела Стоянова в "България сутрин".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК