fallback

Шефът на СЕМ: Тръмп промени дневния ред на медиите в САЩ

Мария Стоянова и PR експертът Максим Бехар коментират в "България сутрин" влиянието на Доналд Тръмп

03.02.2017 | 10:20 Автор: Жанета Нейкова

Директорът на СЕМ Мария Стоянова смята, че Доналд Тръмп е предизвикал традиционните медии, като е променил древния им ред и не те са тези, които съобщават новините. Пред "България сутрин" тя каза, че американският президент съобщава в своя Twitter акаунт кое е поредното решение, което възнамерява да вземе и оттам се подрежда дневният ред на медиите, но и на целия свят.

PR експертът Максим Бехар е на мнение, че всички средства за масова комуникация са били срещу Тръмп по време на предизборната му кампания и той е станал президент не благодарение, а въпреки тях, воювайки с всички политически фронтове на САЩ.

На въпрос дали е възможно в най-явната демокрация на планетата да се появят диктаторски наченки, Бехар отговори за Bulgaria ON AIR, че политиката на Тръмп не е нито война, нито диктатура, нито тирания, и продължи:

"Той си има свое мнение, избран е от народа и в крайна сметка си казва мнението, изпълнява обещанията си. Прави го по начин, по който е правил своя бизнес", каза PR експертът.

Запитан дали президентът не е опасен за държавата, Максим Бехар посочи, че няма как Тръмп да е опасен, тъй като в САЩ би трябвало да има демократични лостове, които да предотвратяват евентуални негови залитания. Тръмп е човек, който не е част от политическата система и иска да я разбие, смята експертът.

 

 

fallback
Още от България сутрин
fallback