Скарлатов: Нормално е упражнението на варанти да е насочено към чужди инвеститори, предвид голямата сума на проекта Света София

Илиян Скарлатов, управляващ партньор в Мейн Кепитал

04.06.2015 | 10:10 Редактор: Дориана Ранкова
Скарлатов: Нормално е упражнението на варанти да е насочено към чужди инвеститори, предвид голямата сума на проекта Света София

Илиян Скарлатов, управляващ партньор в Мейн Кепитал, коментира в студиото на Investbook смелата задача на компания "Уелкъм холдингс", която ще изгради проект за градски туризъм Света София. Смела, не само заради проекта, но и заради интересното структуриране за набирането на капитал през борсата чрез варанти. Компанията Мейн Кепитал е мениджър на емисията.

 

Именно варантите според него отговарят на всички изисквания на инвеститора, а идеята е да има едно гъвкаво и постоянно финансиране, което да не зависи от регулатори или от външни фактори. Сумата е стряскаща първоначално - 6,8 млрд. лева, добави Скарлатов, но уточни, че това е таванът, не е задължително търсената сума. Има буфер както за сумата, така и за времето. Нормално е такъв тип увеличение на капитала и упражнение на варанти да е насочено към чужди инвеститори, предвид голямата сума.

 

Какво представлява деривата и познат ли е достатъчно на нашия капиталов пазар и защо БФБ, а не друга чужда борса. Тези въпроси касаещи инвестицията и какво представлява тя, коментира Скарлатов във видео  материала по-долу.

 

Освен това управляващият партньор в Мейн Кепитал даде мнението си и за инвестиционните интереси на индивидуалните инвеститори у нас в среда на рекордно ниски лихви - ще се задържи ли интереса към инвестиционните фондове, след като по данни на БНБ управляваните активи от тях към края на март се покачват. И още - надценени ли са акциите.

Цялото интервю в студиото на Investbook с водещ Дориана Ранкова, може да видите в следващия видео материал: