Кутията на Пандора

Как ще се разведат Великобритания и евросъюза

15.12.2017 | 15:08 Редактор: Зара Паталева
Кутията на Пандора

На 8 декември 2017 премиерът Тереза Мей и председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обявиха пробив в процеса за Брекзит. „Излизането на Великобритания от ЕС е сериозна грешка. Самата страна ще плати огромна икономическа цена и ЕС също ще загуби , но загубите ще бъдат по-концентрирани във Великобритания“, това каза пред Калин  Манолов, политикът Мартин Димитров. 

Американският президент Доналд Тръмп изпълни поредно свое предизборно обещание – съгласно решението на Конгреса от 1995 г. да се признае Йерусалим за столица на Израел, реши да премести посолството на САЩ там. Интеликратът Давид Леви попита: „Колко пъти е споменат Ерусалим в Стария завет и колко в Корана? Знаете ли какъв е резултата 669 на 0.“

Дали проектът Белене ще се размрази с обикновени решения на МС и НС, както иска министър Теменужка Петкова, или ще трябва нова оценка на въздействието върху околната среда, нова оценка за ядрената безопасност, и т.н. ? Според  писателят проф. Валери Стефанов, „Белене не е просто  мястото просто на един проект за централа, то вече е едно магическо място... там са заровени финанси, интереси и страхове.“  За всичко това говорим тази неделя от 17:30! Гледайте ни!