Колко изкарват Топ 3 пилотите във Формула 1?

Хамилтън, Фетел и Рикардо се състезават за най-много пари

06.07.2019 | 11:52 Редактор: Зорница Костадинова
Колко изкарват Топ 3 пилотите във Формула 1?

Business Book GP от 2010 година провежда свои независими изследвания на икономиката и финансите на Формула 1, като специалистите, работещи за изданието анализират всяка една информация по тази тема, което твърде често е неофициална и непотвърдена. Като това винаги важи за заплатите на пилотите и това не се променя и за сезон 2019, пише automedia.bg.

Според Business Book GP и тази година 5-кратният световен шампион Люис Хамилтън получава най-голяма заплата във Формула 1, като става въпрос за основното му заплащане, осигурено от Mercedes, което може да се промени с премии и бонуси за победи и нова титла. От тези приходи са изключени доходите от рекламни договори на пилотите.

Хамилтън е начело с 42 милиона евро на година, следван от най-сериозния му съперник в последните години – Себастиан Фетел, на когото Ferrari плаща по 35 милиона евро на сезон.

За този сезон място в Топ 3 си осигури Дениъл Рикардо, който в края на 2018 напусна Red Bull, за да кара в Renault. Австралиецът все още е далеч от челото, но пък се състезава за 20 милиона евро на сезон.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК