Париж съди Airbnb за 12,5 млн. евро заради нелегални реклами

Кметът Ан Идалго обвинява компанията, че е включила 1000 нерегистрирани апартамента

11.02.2019 | 15:08 Редактор: Тодор Петров
Париж съди Airbnb за 12,5 млн. евро заради нелегални реклами

Париж съди компанията за отдаване под наем на частни жилищ Airbnb за публикуване на 1000 нелегални реклами на имоти, което може да струва на компанията повече от 12,5 милиона евро (14 милиона долара), заяви кметът на френската столица Ан Идалго в интервю за "Ройтерс".

Според френския закон собствениците на жилища в Париж могат да отдават имотите си за краткосрочен наем до 120 дни в годината. Рекламите трябва да включват регистрационен номер, за да се помогне на властите да следят дали наемите не са по-дълги.

Незаконното туристическо настаняване води до повишаване на наемите и причинява неприятности на жителите. Ан Идалго обвинява компанията, че е включила в сайта си 1000 нерегистрирани апартамента, като всяко незаконно включване се наказва с глоба от 12 500 евро.

Airbnb отрече твърденията и каза, че отдаващите жилища в Париж са наясно с регистрационния процес, пише Investor.bg

Франция е вторият по големина пазар за Airbnb след САЩ. Париж е един от най-посещаваните градове в света и е най-големият единичен пазар за компанията с около 65 000 жилища.

Основана през 2008 г. в Сан Франциско, Airbnb среща хората, които желаят да наемат временно жилище, със своите временни хазяи чрез уебсайт.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Снимка: Pixabay