Имотите на цена над 100 хил. евро са се превърнали в масови сделки на пазара в София

Това показват данни на имотната агенция "Имотека"

24.01.2019 | 17:33 Редактор: Ралица Братанова
Имотите на цена над 100 хил. евро са се превърнали в масови сделки на пазара в София
През 2018 г. имотите на цена над 100 хил. евро са се превърнали в масови сделки на пазара в София. Това показват данни на имотната агенция "Имотека", представени на пресконференция.
 
Техният дял е 35% от всички осъществени сделки в столицата, като по-голям е делът на продажбите само в ценовия сегмент между 70 хил. и 100 хил. евро - 38%. Сделките в диапазона между 50 хил. и 70 хил. евро са намалели до 18% през 2018 г. спрямо 25% година по-рано. Покупките на имоти между 30 хил. и 50 хил. евро са имали дял от около 5%, а сделките под 30 хил. евро са били още по-малко, като тенденцията е да отпаднат като значим дял от пазара, сочат данните на Имотека.
   
Купувачите са предимно млади семейства на възраст между 30 и 35 години, с едно или две деца и стабилни доходи, които са над средните в София, търсещи тристайно жилище за собствено ползване.
 
Гаражните и сервизните помещения са били сред ключовите елементи, търсени от купувачите, като липсата им може да откаже купувача от даден имот, тъй като създава сериозни битови неудобства.

Четете повече на Investor.bg.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR
 

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.