Бизнесът и синдикатите – единни за рисковете пред енергийната сигурност на България

Коментар на президента на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и председателя на АИКБ Васил Велев

26.03.2017 | 20:19 Редактор: Тодор Петров
Бизнесът и синдикатите – единни за рисковете пред енергийната сигурност на България

Един от основните рискове, пред които трябва да се изправи новото българско правителство, е свързан с енергийната сигурност на България в контекста на последствията, до които може да доведе за страната промяната на европейските изисквания за емисиите на големите горивни инсталации. 

Около тази позиция се обединиха президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов и председателят на АИКБ Васил Велев в ефира на Bulgaria ON AIR. 

Според гостите в студиото България трябва да се противопостави на Европа, търсейки създаването на коалиции с другите засегнати страни, сред които са Полша, Италия, Румъния. 

Във вътрешнополитически план експертите подчертаха предизвикателствата, свързани с недостига на човешки ресурс, проблемите в образование и емиграцията. 

Акцент в управлението на следващото правителство трябва да бъде наболялата тема, свързана с реформа в областта на образованието, коментираха те.

Синдикати и работодатели имат обща позиция по отношение на порочната практика на зависимост на част от бизнеса от държавата. 

Велев посочи още, че данъчната система не трябва да бъде променяна, като подчерта нуждата от подобряване на събираемостта за сметка на вдигане на данъците.