Фермерите ще могат да проверяват дали нивите им подлежат на подпомагане от утре

Справките се извършват на официалната интернет страница на Държавен фонд "Земеделие"

26.01.2017 | 16:00 Редактор: Жанета Нейкова
Фермерите ще могат да проверяват дали нивите им подлежат на подпомагане от утре

Фермерите ще могат да проверяват от утре дали заявените от тях площи за подпомагане с директни субсидии попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2016, предава Investor.bg

Справките се извършват на официалната интернет страница на Държавен фонд „Земеделие” в раздел „Система за индивидуална справка по директни плащания”, съобщи агроминистерството, цитирано от медията.

Проектът е одобрен със заповед на министъра на земеделието Десислава Танева и е предаден на Държавен фонд „Земеделие“ за кръстосани проверки, калкулации и изплащане на субсидии.

При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието. Образци на възраженията се генерират автоматично от Системата за индивидуални справки на Фонд „Земеделие”. Попълнените документи ще се приемат в областните дирекции „Земеделие” до 10 февруари 2017 г. включително.

При затруднение в проверките на данните или при подаване на възраженията, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде подготвен и финалният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2016. На базата на тази актуализирана информация ДФ „Земеделие” ще разплаща субсидиите.

Цялата статия прочетете в Investor.bg