Е-платформа прави опит да свърже българските фермери с търговците

Тя е така замислена, че и най-малкият производител да може да качи обява

11.11.2016 | 16:24 Редактор: Ирина Георгиева
Е-платформа прави опит да свърже българските фермери с търговците

Нова онлайн платформа ще осигурява директен достъп на българските фермери до магазини, ресторанти и хотели. Създателите на nacionalnaborsa.com са си поставили за цел платформата да стане масова и да поддържат годишно по 10 хил. активни обяви.

Искаме да свържем търговците с производителите, за да имат достъп не само до дистрибуторите, но и до търговските вериги, така че всеки малък производител да е национално представен, коментират пред Investor.bg двама от собствениците на компанията - Кирил Христов и Любомир Алексиев, които са финансирали начинанието със собствени средства.

По думите им чрез публикуването на обяви фермерите ще дължат минимална такса, която за тяхно улеснение ще може да се плаща и чрез платен SMS. Според Христов, таксата би трябвало да ограничи опитите на некоректни потребители да пускат фалшиви обяви.

След като бъдат сключени конкретни сделки, потребителите ще могат да оценяват доставчиците и така най-добрите ще трупат рейтинг. Той обаче незабавно ще бъде свалян, ако собствениците на платформата получат сигнал за злоупотреби Засега обаче те няма как да проследяват дали производителите действително предлагат собствени продукти, а не купени от борсата. 

Любомир Алексиев пояснява, че порталът всъщност е онлайн борса за обяви на едро - за храни, свежи продукти и нехрани, нещо като "хипермаркет за стоки на едро". След време според него е възможно е възможно чрез платформата да се предлагат дори и земеделски машини.

Платформата е замислена така, че и най-малкият производител да може да качи обява.

Четете цялата статия в Investor.bg