България ще си партнира със Саудитска Арабия в туризма

Страната ни е доказана туристическа дестинация, коментира Бойко Борисов

07.10.2016 | 18:02 Редактор: Тодор Петров
България ще си партнира със Саудитска Арабия в туризма

В последните години Саудитска Арабия извежда туризма като приоритетен икономически сектор с големи възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави.

Това каза принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, председател на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия, на среща с премиера Бойко Борисов.

Принцът е в страната ни начело на делегация, проучваща потенциалните възможности за инвестиции у нас. Той оцени високо природните дадености и културно-историческото наследство на България и го определи като отлична основа за сътрудничество и реализиране на съвместни проекти.

"Страната ни е доказана туристическа дестинация. Показателно е, че броят на посещенията на чуждестранни туристи у нас се е увеличил през последните 10 години с близо 40% и надхвърля 7 милиона туристи, което е почти колкото населението на България", посочи премиерът Борисов.

Министър-председателят изтъкна, че страната ни има стратегическо разположение, добри макроикономически показатели, ниски данъци и квалифицирани кадри.