Китайци се оплакаха от самозапалили се смартфони Galaxy Note 7

Информацията все още не e потвърдена официално от производителя

19.09.2016 | 16:00 Редактор: Тодор Петров
Китайци се оплакаха от самозапалили се смартфони Galaxy Note 7

Два смартфона Samsung Galaxy Note 7 са се запалили в Китай. Това сочи непотвърдена досега информация, цитирана от Bloomberg. Ако тя бъде потвърдена официално, това ще бъдат първите подобни инциденти на най-големия пазар на смартфони в света. 

Потребител на китайска социална мрежа в неделя публикува съобщения, посочвайки, че устройството на негов приятел се е запалило през уикенда.

Потребителят е заявил пред Associated Press, че въпросният Note 7 е купен на 1 септември през сайта за електронна търговия JD.com. Мъжът, който е пожелал да остане анонимен, твърди, че телефонът е започнал да загрява и да вибрира късно вечерта в събота, а след това е експлодирал.

Втори акаунт в друга социална мрежа разкрива, че телефонът на собственика му е експлодирал в неделя, докато човекът е играел игра. В профила няма информация за контакт с потребителя, нито данни къде живее той.

Samsung Electronics пусна Note 7 на китайския пазар на 1 септември на фона на нарастващите слухове, че част от устройствата, продадени в други страни, са се запалили. На следващия ден Samsung обяви, че ще спре продажбите на Note 7 в 10 държави. 

Четете още в Investor.bg