Случаят "Панама гейт" е медийна бомба, твърди журналист

Къдринка Къдринова коментира пред Bloomberg най-голямото изтичане на документи в историята

06.04.2016 | 15:09 Редактор: Луиза Божинова
Случаят

Разкритията на "Документите на Панама" са медийна бомба. Фокусът се измества към постигането на определено въздействие върху общественото мнение.

Това каза журналистът Къдринка Къдринова пред Bloomberg TV Bulgaria.

Тя коментира още защо в списъка липсват американски фирми и политици. Международният консорциум на разследващите журналисти е базиран във Вашингтон, а една от личностите в неговия управителен борд е Джон Кери.

"Всичко това има пряка връзка", посочи Къдринова.

Според журналиста осъществяването на строг финансов контрол на офшорните зони от политическия елит е трудна задача и изисква основна промяна на системата на функциониране на световната икономика.

"В изтеклата информация се хвърлят обвинения срещу много имена, но без конкретни доказателства и факти. В този смисъл изявлението на говорителя на Кремъл, че този консорциум не успява да оправдае очакванията му, е напълно логично", заяви още тя.

По думите й медиите започват да се използват като обслужваща институция. В случая с Панама се твърди, че има извършени проверки в отделните страни, но в крайна сметка трябва да разберем кой е източникът, кой има интерес и защо го прави, каза още тя. 

Повече новини четете на Bloombergtv.bg