Горанов оттегли идеята за 2% допълнителен данък върху доходите

Промяната не е е включена в промените на Закона за корпоративното подоходно облагане

29.09.2015 | 17:59 Редактор: Мариета Иванова
Горанов оттегли идеята за 2% допълнителен данък върху доходите

Общините няма да провеждат данъчна политика върху доходите на физически лица, заяви пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов, предава Агенция Фокус. На заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество той е съобщил, че управляващите се отказват от идеята общините да събират допълнителен данък върху доходите в размер до 2%. Текстовете са премахнати от окончателния вариант на законопроекта за корпоративното подоходно облагане, който Министерството на финансите публикува за обществено обсъждане в средата на този месец, посочва Investor.bg.

От думите на министъра става ясно, че днес 29 септември е изпратил на работодателите и синдикатите актуализиран вариант на Закона за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане. Възможността общините да провеждат данъчна политика по отношение на облагането на доходите на физическите лица се е преценило, че „не е приемлива мярка“, допълни още министърът, пише още Investor.bg.

"Даване на избор на общините да провеждат данъчна политика не трябва и не е тема за дебат. Начинът, по който се проведе дебатът и масовото становище е, че не се възприема като мярка", посочи още Горанов, като допълни, че дебатът по темата не е приключил.