fallback

ЕК нямала нови оферти за Гърция, заяви говорител на Комисията

По-рано комисарят по икономическите и валутни въпроси Московиси заяви, че ще има нови предложения

29.06.2015 | 12:19 Автор: Мариета Иванова

Европейската комисия няма да отправи нови предложения към Гърция от името на международните кредитори на Атина (ЕК, Международния валутен фонд - МВФ и Европейската централна банка), заяви говорителят на ЕК Мина Андреева, предава БТА и ТАСС.

„Няма да бъдат представяни нови предложения”, посочи тя.

По-рано пред френското радио RTL комисарят по икономическите и валутни въпроси на Европейския съюз Пиер Московиси заяви, че ЕК ще излезе с нови предложения днес за Гърция.

Все още остава място за преговори между Гърция и кредиторите й. Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще излезе с нови предложения днес, съобщи Московиси.

Ден по-рано пресслужбата на ЕК съобщи, че председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер ще даде пресконференция за Гърция в Брюксел на 29 юни.

На 26 юни гръцката страна прекрати преговорите с кредиторите за нови мерки за бюджетни икономии в замяна на размразяване на международна финансова помощ. На 27 юни Еврогрупата, обединяваща финансовите министри на страните от еврозоната, на извънредно

заседание потвръди, че преговорите са прекратени, а програмата за подпомагане на Гърция приключва на 30 юни и Атина няма да получи отсрочка за погасяването на вноската си от 1,6

милиарда евро към МВФ, което трябва да стане също в края на месеца.  

fallback
fallback