Поръчки за 23 милиарда долара на Авиошоуто в Париж

Президентите на Bombardier, GE Aviation, Raytheon International и Aercap за предизвикателствата пред авиоиндустрията

16.06.2015 | 17:51 Редактор: Георги Стоянов
Поръчки за 23 милиарда долара на Авиошоуто в Париж

Дейвид Джойс, изпълнителен директор на GE Aviation:

Не може да заложите, че цената на горивото ще остане такава, каквато е сега. И това са доста дългосрочни залози, когато купувате ново оборудване.

Тези активи остават във флотилиите на нашите клиенти за над 20 години. Така че бих казал, че няма промени в поръчките като резултат от  цената на горивото.

Тези цени просто означават, че сега индустрията печели повече, което позволява на компаниите да закупят новото оборудване, което се появява на пазара.

 

Още по темата

Джон Харис, изпълнителен директор на Raytheon International:

През следващите няколко дни ще се срещнем с дузина клиенти, ще проведем стотици срещи, като фокусът ще бъде върху това, какви са техните възможности и изисквания, както и върху това да представим нашите възможности на масата.

Интегрирана противовъздушна отбрана, електронни бойни действия, оръжия за точно прозяване, системи за поддръжка на мисии, както и кибер операции.

 

Ангъс Кели, изпълнителен директор на Aercap:

Откакто бяха въведени санкциите на руския пазар има спад. Ние изтеглихме около 15% от капацитета си – около 15 – 20 самолета.

Това, което наблюдаваме от началото на годината, е, че броят на пътниците се е възстановил и сега е горе - долу на нивата, на които беше миналата година.

Така че това е първата стъпка към някаква форма на възстановяване. Доходността на руските авиокомпании също трябва да се възстанови.

 

Фред Кромер, президент на Bombardier Commercial Aircraft:

Всъщност досега поръчките са доста високи – твърди поръчки за 240 самолета и проявен интерес за още 600.

И наистина ние публично заявихме, че искаме да достигне 300 твърди поръчки. Според нас това е напълно постижимо, когато представим новите си предложения следващата година.

Така че смятам, че сме доста добре позиционирани. Самолетите са тук на авиошоуто. Мисля, че ще е невероятно вълнуващо.

 

Още снимки от Авиошоуто в Париж-Бурже-2015 ще намерите тук.