Deutsche Bank се обръща към Джон Крайън след края на ерата Джейн

Коментар на Зеб Екърт, Bloomberg

08.06.2015 | 08:30
Deutsche Bank се обръща към Джон Крайън след края на ерата Джейн

Една от най-големите банки в Европа смени своя директор. Поставен бе край на тригодишното управление на главния изпълнителен директор на Deutsche Bank Аншу Джейн. Коментар от Хонконг на Зеб Екарт от Bloomberg в предаването “First Up”.

Още по темата

"Разместването в ръководството на Дойчебанк е доста радикално. Аншу Джейн работи в компанията от десетилетия. Преди да стане изпълнителен директор, той ръководеше отдела за търговия с дългови инструменти. Сега напуска ръководния пост от 30 юни, а колегата му Юрген Фичен си тръгва от май следващата година.

Дотогава новият изпълнителен директор Джон Крайън, който поема ръководството в края на този месец, ще има задачата да стабилизира компанията, която се бори с високите разходи, многобройните съдебни дела и ниската рентабилност.

Досегашните двама директори в тригодишния си мандат не успяха за постигнат заложените финансови цели. В резултат и акциите на Дойчебанк се понижиха, както и доверието на инвеститорите. Колкото до Джон Крайън, той успя да преведе UBS през финансовата криза като финансов директор.

Да не зарбавяме че след 2008 година швейцарската банка беше изправена пред едни от най-тежките предизвикателства в историята си - рекордни загуби и регулаторни проблеми, както в САЩ, така и в останалите си поделения. Тя обаче успя да проведе успешна комуникация със своите инвеститори и сега, акционерите на Дойчебанк се надяват, че той ще приложи своя опит, за да стабилизира ситуацията в германския трезор".