Петър Докладал: Обвиненията, че ЧЕЗ изнася печалби извън България са безпочвени

Човешкият капитал е най-важният капитал за една компания, твърди регионалният мениджър на ЧЕЗ за България

27.02.2014 | 11:06 Редактор: Ралица Пейчева
Петър Докладал: Обвиненията, че ЧЕЗ изнася печалби извън България са безпочвени

Твърденията в публичното пространство, че електроразпределителните дружества реализират свръхпечалби, които изнасят от България, са безпочвени и не почиват на никакви реални факти, каза в сутрешния блок на Bulgaria On Air Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

„ЧЕЗ е публична компания, подлежи на постоянен одит и всички резултати на дружеството са публични, не можем да си позволим да крием нищо. Държа да припомня също така, че все още не сме си върнали инвестициите, които направихме в България. Реинвестирали сме печалба за 9 години“, допълни Докладал.

През 2010 год. ЧЕЗ изплати дивиденти с парични средства взети от първоначалната инвестиция в размер на 124 млн. лв., от които 83 млн. лв. на мажоритарния собственик ЧЕЗ а.с. и 41 млн. лв. на българската държава, каза Петър Докладал.

Припомняме, че ЧЕЗ България стана победител в категорията „Инвеститор в човешки капитал“ на тазгодишното издание на Българския форум на бизнес лидерите. Проектът „ЧЕЗ – инвеститор в здравето и знанието на служителите” е част от политиката на компанията за осигуряване на непрекъснати възможности за професионално и личностно развитие на служителите.

„Човешкият капитал е най-важният капитал за една компания. Нужно е винаги да се търсят нови и млади кадри, които да подмладяватдружеството“, заключи още Докладал.

Според Стела Узунова, изпълнителен директор на ЕЙМС Хюман Кепитал България, тайната на екипната и успешна работа са предизвикателствата и това как те се приемат от колектива. „В работата винаги има трудности и предизвикателства, но когато хората работят в единство и общи приоритети, постигат успехи. Общата сила дава съвсем друг начин на мислене и дългосрочност на инвестициите“, посочи Узунова и призова държавата да се включва по-активно в проектите на бизнеса, особено когато се отнасят хора в неравностойно положение.

ЕЙМС Хюман Кепитал България грабнаха специалния приз “Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”. За целия екип в ЕЙМС Хюман Кепитал корпоративната социална отговорност е желание да промени света наколо не само днес и сега, а устойчиво, като дейностите им със социална насоченост и участието им в различни каузи увличат все повече съмишленици и партньори по пътя към по-добро и единно общество, добави Узунова.

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
tamita
преди 10 години
Доста обвинения има към тази компания, някои безпочвени, други с пълно основание. Трябва обаче да осведомят хората, че те чехите са си мажоритарния собственик само те решават какво да правят с компанията, за да не се наслагват някои спекулативни слухове в пространството и хората да се заблуждават. Сигнализирай за неуместен коментар