Резултатите на Фиат под очакванията

На фона на сливането с Крайслер, резултатите на италианския автомобилен гигант разочароваха инвеститорите, като отстъпиха от прогнозните стойности.

29.01.2014 | 19:00 Редактор: Деян Иванов
Резултатите на Фиат под очакванията

Печалбата на Fiat за четвъртото тримесечие се размина с очакванията. Това се случва на фона на сделката за придобиването на Крайслер.

Оперативната печалба достига 931 милиона евро. Анализаторите залагаха на малко на милиард. Което е по-важно обаче, прогнозата за 2014, те се стремяха към печалба от 4,2 милиарда евро или сума близка до 4,2 милиарда, а сега компанията очаква оперативната й печалба за годината да е в рамките на 3,6 – 4 милиарда евро. 

Днес се очаква Маркионе да даде отговор на 5 основни въпроса. Къде ще се продават акциите на компанията – говори се за Ню Йорк, както и за Милано, като втора борса. Къде ще е финансовият офис на компанията -  вероятно Великобритания, юридическият офис – Холандия. Големият въпрос обаче е, къде ще е корпоративното седалище на компанията. 

В името на новата корпорацията ще останат, както Фиат, така и Крайслер, но въпреки че звучи дребнаво, въпросът е, в какъв ред ще бъдат подредени двете имена. 

(източник: Bloomberg)