Пазари - показатели

27.01.2014 | 16:05 Редактор: Деян Иванов
Пазари - показатели

На международните пазари имапе доста сериозен спад в петък заради опасенията около случващото се в Китай, забавящия се растеж там и в останалите развиващи се пазари. Като цяло европейските пазари изглеждат малко по-устойчиви от глобалните.

Що се отнася до индустриалните групи, телекомите и технологичните компании:

За Apple се очаква резултатите да са в горната граница на прогнозирания рейндж и приходите да достигнат около 57 млрд. долара. Добрите продажби на iPhone ще са основната движеща сила. 

Виждаме известна слабост при акциите на Водафон тази сутрин. Като цяло обаче историята около компанията е доста позитивна. Kандидати за придобиване на компанията има. Беше се появила информация, че Orange проявява интерес. Като цяло това изглежда история с хубав край и много инвеститори са настроени позитивно.

Немският индекс за доверието на инвеститорите ZEW изненадващо се понижи след неотдавнашния ръст на производствения индекс PMI. Бизнес климатът в страната се подобрява. Вероятно ще сме свидетели и на позитивно раздвижване на пазарите като цяло, след като опасенията за развиващите се пазари се разсеят на фона на петъчните разпродажби. 

(източник: Bloomberg)