Кои хедж фондове реализираха най-висока доходност през септември?

Инвеститорът Джон Полсън успя да реализира печалби от възстановяването на американската икономика, но Бил Акман губи позиции.

09.10.2013 | 15:27
Кои хедж фондове реализираха най-висока доходност през септември?

Комбинацията от изненадващото решение на Федералния резерв на САЩ (Фед) да отложи стимулите и поскъпването на акциите в световен мащаб са довели до най-силното представяне на хеджфондовете от януари досега. В сектора е постигната средна доходност от 6,5% през септември.

Позиционираният да печели при възстановяване на американската икономика фонд на Джон Полсън реализира  доходност от 4% за септември. Инвеститорът реализира доходността благодарение на инвестициите си в управляващи дружества, хотели и застрахователни компании.

Въпреки че макроикономическите данни все още не са задоволителни, виждаме приток на капитали. Това е знак, че много инвеститори мислят, че намаляването на паричните стимули от страна на Фед ще бъде печелившата стратегия.

През септември Бил Акман, който управлява Pershing Square International Fund, постигна доходност от само 0,2 на сто. Резултатът най-вероятно отразява губещите му позиции в някои компании като JC Penney, например.

Как се представят водещите хедж фондове на фона на заплахите за финансовата стабилност в световен мащаб? Кои други фондове реализираха най-висока доходност през септември? Вижте оценката за представянето им в материала на Bloomberg!