Китайските туристи у нас стават все повече с всяка изминала година

За половин година те са се увеличили с 280%

08.07.2019 | 23:15 Редактор: Ралица Братанова
Китайските туристи у нас стават все повече с всяка изминала година

Китайските туристи у нас стават все повече с всяка изминала година. Това сочат данните на най-голямата онлайн туристическа агенция Ctrip в Китай, цитирани от Bloomberg TV Bulgaria.

През първата половина на 2019 г. се отчита ръст с цели 280% в сравнение със същия период за миналата година. А през въпросната 2018 г. спрямо 2017 г. увеличението е било със 114%.

Средностатистическият китайски турист прекарва у нас 6 дни, като посещава традиционно градовете София, Варна и Пловдив.

Туроператорите поемат все повече ангажименти в тази посока, но с оглед преговорите за пускане на директна авиолиния, облекчаване на визовия режим, въвеждане на по-широки туристически пакети и добавяне на описания на китайски език на културните и природни забележителности, интересът би могъл да бъде още по-сериозен.

Тази година се отбелязват 70 години от сключването на дипломатически отношения между София и Пекин, което би могло да бъде един добър повод за разширяване на допирните точки между двете страни.

По-рано днес стана ясно, че China Constructions Bank проучва страната ни за отваряне на свой клон, като резултат от визитата на президента Румен Радев в страната през изминалата седмица.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК