Bayer нае нов адвокат, акциите тръгнаха нагоре

Американският хедж фонд Elliott влиза в компанията от Леверкузен

27.06.2019 | 23:45 Редактор: Василена Василева
Bayer нае нов адвокат, акциите тръгнаха нагоре

Акциите на Bayer AG поскъпнаха най-много от десетилетие насам, след като компанията е наела адвокат, който да се бори срещу няколко правни случая в рамките на казуса с хербицида Roundup и след гласуваното доверие от Elliott Management Corp.

Хедж фонд инвеститорът от империята на американския милиардер Пол Сингър, известен с агресивната си намеса в компаниите, в които инвестира, обяви публично влизането си в германския химичен концерн.

"Elliott участва с общо 1,1 милиарда евро в селскостопанската и химическата група от Леверкузен", заяви хедж фондът. На фона на пазарната стойност на компанията от около 54 милиарда евро това не изглежда голям дял, но влиянието на Elliott не бива да се подценява, пише DPA.

Сингър е известен с това, че прилага волята си с агресивни методи. Фондовете му са известни със спекулациите срещу затруднени компании и суверенни държави. Независимо дали става дума за принудителната оставка на бившия шеф на Siemens Клаус Клайнфелд от американската компания Arconic, която оглавяваше, или от  дълговите битки на пазара на облигации на кризисни държави като Гърция или Аржентина, Сингър често в последните години се намесва с най-различни методи.

Продължението на статията четете в Investor.bg

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК