Huawei ще се нуждае от повече време, за да стане лидер при смартфоните

Компанията имаше амбицията да е най-големият производител през четвъртото тримесечие

11.06.2019 | 14:45 Редактор: Ралица Братанова
Huawei ще се нуждае от повече време, за да стане лидер при смартфоните

Китайската компания Huawei Technologies Co Ltd ще се нуждае от повече време, за да стане най-големият производител на смартфони в света - цел, която първоначално трябваше да постигне през четвъртото тримесечие на тази година

"Щяхме да станем най-големият производител през четвъртото тримесечие, но сега смятаме, че този процес може да отнеме повече време", казва Шао Ян, главен стратегически директор на Huawei Consumer Business Group, пише Investor.bg.

Понастоящем Huawei продава между 500 000 до 600 000 смартфона на ден, каза той в своя реч по време на технологичното изложение CES Asia в Шанхай.

Коментарите му се случват в момент, в който Съединените щати поставиха Huawei в черен списък, което му пречи без одобрение от страна на правителството да прави бизнес с американски компании на основание опазване на националната сигурност. 

Това на свой ред накара някои глобални технологични компании да прекъснат връзките си с най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света.

През януари компанията заяви, че може да стане най-големият по продажби производител на телефони в света през тази година, дори и без американския пазар. Това е вторият по големина доставчик през първото тримесечие, зад Samsung Electronics Co Ltd от Южна Корея, показват данните на изследователска и консултантска фирма Gartner.

Анализаторите смятат, че последните санкции на САЩ биха могли да са причина за спад на продажбите на смартфони с марката Huawei с до една четвърт през тази година и да доведат на практика до изчезване на мобилните телефони на чуждестранните пазари.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК