Nike променя политиката си за заплащане на бременни спортистки

Компанията премахва изискването за добро представяне за 12 месеца за тези, които решат да имат дете

25.05.2019 | 17:30 Редактор: Зорница Костадинова
Nike променя политиката си за заплащане на бременни спортистки

В отговор на критиките за несправедливо отношение към жените спортисти по време на бременността им, Nike обеща да представя по-добре политиките си и да промени правило, заради което жените губят заплащането си, когато забременеят, съобщава Bloomberg.

Компанията премахва изискването за добро представяне за "12 месеца за спортистките, които решат да имат дете", заяви вицепрезидентът на Nike Ейми Монтан в докладна записка до служителите. 

"Ангажираме се също занапред да включим писмени клаузи, засилващи тази политика, във всичките ни договори с жени спортисти", допълни тя.

Рекламите на Nike наблягат върху възможностите на жените, но в последно време спортистки заявиха, че са били наказани заради избора им да имат дете. 

Златната олимпийска медалистка Алисън Феликс разказа историята си тази седмица, като заяви, че Nike искала да ѝ плаща със 70% по-малко след забременяването ѝ, пише ivestor.bg.

Правилото за 12-те месеца означава, че от спортистките няма да се изисква да поддържат определено ниво на представянето, за да запазят заплащането си.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК