LG спира да произвежда смартфони в Южна Корея, мести завода си във Виетнам

Nokia е под сериозен натиск, отчита изненадваща загуба

25.04.2019 | 17:23 Редактор: Тодор Петров
LG спира да произвежда смартфони в Южна Корея, мести завода си във Виетнам

Технологичният гигант LG Electronics разкри, че ще спре да произвежда смартфони в Южна Корея и ще прехвърли производството си във Виетнам. По този начин се присъединява към световните си конкуренти, които реорганизират производството си, в опит да се справят със спада в глобалното търсене.

Преструктурирането на губещия бизнес се случва в момент, в който LG, която някога беше един от трите топ производители на смартфони в света, се сблъсква със свиване на пазарния дял до под 3% в рамките на десетилетие, в което смартфоните започнаха да доминират на мобилния пазар.

LG се нарежда на трето място на американския пазар на смартфони със своите 17% дял към третото тримесечие на 2018 г., сочат данни на Counterpoint. Преди нея са Apple и Samsung.

Междувременно производителят на телекомуникационно оборудване Nokia отчете изненадваща загуба за тримесечието. Това прави по-трудно за финландската компания да изпълни целите си за печалбата за 2019 г.

Nokia твърди, че в момента е под значителен натиск за представянето си през втората половина на годината. Тя отчете коригирана оперативна печалба в размер на 59 млн. евро в сравнение с очакваните от анализаторите 282,7 млн. евро печалба.

Nokia вече е казвала, че разходите ѝ за 5G мрежите ще бъдат намалени през втората половина на годината.

Четете още икономически новини в Investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК