Amazon и Microsoft в схватка за 10 млрд. долара от Пентагона

Технологичните гиганти в надпревара за облачните услуги на Министерството на отбраната

11.04.2019 | 12:19 Редактор: Тодор Петров
Amazon и Microsoft в схватка за 10 млрд. долара от Пентагона

Американските технологични гиганта Amazon и Microsoft са последните конкуренти, които остават в надпреварата за договор с Пентагона за облачни услуги на стойност 10 млрд. долара, предава Bloomberg, позовавайки се на информация от Министерството на отбраната на САЩ.

С това става ясно, че ведомството е елиминирало Oracle Corp. и International Business Machines Corp. Говорителката на Министерството на отбраната Елиса Смит поясни, че само Amazon и Microsoft изпълняват минималните изисквания за проекта JEDI.

По-рано Пентагонът заяви, че е установено, че процесът не е бил нарушен от предполагаеми конфликти на интереси, което позволява окончателната селекция да бъде предвижена напред.

Amazon и Microsoft бяха възприемани като лидери, защото имат по-високо ниво по отношение на федералната сигурност. Всяка компания, която иска да предоставя подобни услуги на Министерството на отбраната на САЩ, трябва да получи и разрешение от Агенцията за отбрана на информационните системи (DISA). 

В момента Amazon Web Services е единствената компания, която е успяла да достигне IL-6 ниво на сигурност, пише Investor.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК