Apple се впуска в съревнование с Amazon и Netflix

Компанията ще пусне стрийминг услуга и пакет от абонаменти за новинарски медии

13.03.2019 | 15:10 Редактор: Тодор Петров
Apple се впуска в съревнование с Amazon и Netflix

Apple Inc. възнамерява да активира плана си за нова видео и новинарска платформа, с която подгрява инвеститорите си от месеци, информира Bloomberg. Остава обаче и Холивуд да подпише.

Компанията ще приеме на събитие 25 март водещи знаменитости и медийни продуценти, за да начертаят заедно плана за съревнование с конкуренти от ранга на Amazon.com Inc. и Netflix Inc.

Apple планира да пусне дългоочакваната стрийминг услуга и пакет от абонаменти за новинарски медии. Тя може да използва събитието в Купертино, Калифорния, за да представи и допълнителни възможности за системата си за разплащания чрез смартфона iPhone - Apple Pay, които да поставят основите за партньорство в сферата на мобилните разплащания с инвестиционната банка Goldman Sachs Group Inc.

Apple бърза да подсигури филми и сериали, които да предложи на потребителите, заедно с оригиналното си видео съдържание. До консенсус трябва да се стигна преди крайния срок в петък, твърдят запознати със случая източници. Платените телевизии като HBO, Showtime и Starz, тепърва ще решават дали Apple е екзистенциална заплаха, както се случи с Netflix, или потенциален партньор. А може да се окаже и нещо средно.

Четете повече по темата в Bloombergtv.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК