Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

НЗОК се източва от прекаления брой хоспитализации, посочи "Патриот"

Гетата генерират проблеми – не може повече така, каза д-р Калин Поповски

07.02.2019 | 20:45 Редактор: Иван Берберов
НЗОК се източва от прекаления брой хоспитализации, посочи

Какви ще са мерките за оздравяване на общинските болници в лошо финансово състояние? Последният случай е с болницата в Карлово, където много медици подадоха оставка. 

"Проблемите не могат да бъдат обозначени еднозначно. Общинските болници са много за населението ни. Броят на болниците е такъв, какъвто е бил преди 30 години. Те се издържат главно от клинични пътеки. Но те не са достатъчни вече. За да не закриваме тези болници трябва да им променим дейността. Основната пътека за долекуване трябва да се увеличи. В този мандат не трябва да се закрива нито една болница", подчерта депутатът от ВМРО д-р Калин Поповски. 

Според госта на Bulgaria ON AIR цените на клиничните пътеки са в тежък дисонанс с цените на пътеките в Германия. 

"Пътеките у нас трябва да бъдат съизмерими с бюджета у нас. Някои са много добре финансирани, други не. Здравната каса се точи с големия брой хоспитализации", категоричен бе д-р Поповски в "Денят ON AIR". 

Темата се прехвърли и към предложенията на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, касаещи ромския етнос у нас.

"Изострянето на проблемите показва огромния неуспех на ромската интеграция. Хората, които останаха да живеят в гетата, останаха с проблемите си. Там се генерират проблемите. Израснаха цели поколения, които не спазват законите. Политиците използват гетото само като електорат. Така не може повече. Тенденцията деца да раждат деца трябва да спре. Този етнос трябва да се научи да спазва закона. Гетата раждат нов вид престъпност – непознат за годините на социализма. Тези хора не ходят на работа, не учат, занимават се с какво ли не", изтъкна д-р Калин Поповски пред Bulgaria ON AIR. 

Харесайте ни във Facebook ТУК